Δημήτρης Δελλής - Παθολόγος Διατροφολόγος

«Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Ιπποκράτης 4ο π.Χ. αιώνα

2,5 χιλιάδες χρόνια πριν ο Ιπποκράτης θεωρούσε την διατροφή θεμέλιο λίθο της υγείας. Σήμερα ξερουμε οτι η παχυσαρκία ειναι νόσος (WHO 1997) και πως η σωστή διατροφή αποτελεί ενα σημαντικό Ιατρικό ζήτημα

foods

Δίαιτα Παθολογικών νόσων

Η ύπαρξη παθολογικών καταστάσεων καθιστά εκ προοιμίου την Δίαιτα ως άκρως απαραίτητη και ισοδύναμη της ασφάλειας & της υγείας.

«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου» Ιπποκράτης

Πολλές φορές έχουμε ακούσει οικείους μας να αναφέρονται σε παθολογικές καταστάσεις που έχουν διαγνωστεί σε βάρος τους και στο θέμα της δίαιτας σε πιο γενικευμένα πλαίσια.

Η αντιμετώπιση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Σκεφτείτε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, χοληστερίνη, αγγειακά νοσήματα, λιπώδη διήθηση ήπατος, αναιμία, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Γαστρίτιδα ή άλλες παθολογικές καταστάσεις. Τα άτομα αυτά επιτάσσεται να γνωρίζουν πως η ορθή ιατρική δίαιτα πρέπει να τους συνοδεύει.

Αυτό σημαίνει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ότι απαιτείται καθοδήγηση από τον Ειδικό Παθολόγο Διατροφολόγο . Ο Δρ Δελλής αντιμετωπίζει & συνιστά μια Δίαιτα εξατομικευμένη και κυρίως την καθιστά ισοδύναμη της ασφάλειας.

Δίαιτα στην υπηρεσία της ομορφιάς

«Είμαστε ότι τρώμε . Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον, και το πεπρωμένο μας…!»

Αλέξης Κάρελ γιατρός βιολόγος , Βραβείο Νόμπελ .

Moto: Ταχθείτε υπέρ του υγιεινού τρόπου ζωής & αντιμετωπίστε το τοπικό πάχος & την κυτταρίτιδα με την σωστή δίαιτα & την καθοδήγηση του Ιατρού!

Είναι πολλές οι φορές που το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα δυσχεραίνουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, οδηγώντας μας στην εύκολη κατά τα άλλα λύση, αυτή του νυστεριού.

Αν σκεφτούμε όμως ορθολογικά και υπέρ της υγείας και της απόλυτης ασφάλειάς μας η πραγματική λύση έγκειται στο τρίπτυχο της επιτυχίας «Εξατομικευμένη Διατροφή – Συγκεκριμένη Άσκηση- Βιταμίνες».

Ο Δρ Δελλής Ειδικός Παθολόγος Διατροφολόγος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων με ιατρικά ενδεδειγμένα πρωτόκολλα και συνεργασίες με εξειδικευμένους Γυμναστές που καθιστούν την μέθοδο απόλυτη επιτυχημένη με αποκλειστικά θετικές επιπτώσεις στην Υγεία και φυσικά και άμεσα στην ομορφιά μας

Behavior Diet

Moto: Tα περιττά κιλά επιτάσσουν…σωστή συμπεριφορά!

«Πρώτα κολυμπάν, μετά δε μανθάνειν»,

Πλάτων

Το ανθρώπινο ον θεωρείται οικονομικός καταναλωτής τουτέστιν ορθολογικός καταναλωτής.

Τα αξιοπερίεργο είναι πως η διαδικασία λήψης της τροφής πραγματοποιείται από συναισθηματικά αρχικά αίτια.

Με άλλα λόγια, για να χάσει κανείς τα περιττά κιλά του δε χρειάζεται να υιοθετήσει αυστηρά μη ασφαλή διαιτητικά μοντέλα, αλλά να διορθώσει τη διατροφική του συμπεριφορά με την καθοδήγηση ειδικού Παθολόγου Διατροφολόγου.

Ο Δρ Δελλής ως έμπειρος θεραπευτής είναι ικανός να αναγνωρίσει τυχόν λανθασμένες συμπεριφορές υποκινούμενες από το συναίσθημα και με βάση τα εκάστοτε κίνητρα να καταφέρει κατά την διάρκεια των συνεδριών να τις τροποποιήσει. Στην ουσία εκπαιδεύει τον ασθενή σε ένα γενικότερο υγιεινό τρόπο διατροφής και σκέψης, αναγνωρίζοντας ανάμεσα στις συνεδρίες τυχόν ψυχολογικές πιέσεις, κοινωνικές συμπεριφορές ακόμα και οικογενειακούς αυτοματισμούς.

Δίαιτα DNA

Μοτο: Γονιδιακή Διατροφή: Όταν το DNA σου , σου καθορίζει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο!

Ένα τεστ γονιδίων μπορεί να καθορίσει ένα διατροφικό πλάνο με στόχους όπως το αδυνάτισμα,η αντιγήρανση, η υγεία .

Δεν αφορά ένα γενικό τεστ DNA . Ο Δρ Δελλής Ειδικός Παθολόγος Διτροφολόγος είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που μέσω μια εξειδιεκυμένης εξέτασης DNA στν ουσία ανιχνεύει αν κάποιος έχει έντονη οξείδωση ή «κακά» γονίδια και αρνητική προδιάθεση.

Ένα από τα γονίδια και το πιο σημαντικό που ανιχνεύεται είναι αυτό που ρυθμίζει την αγγειοσυστολή και την αγγειοδιαστολή, δηλαδή την αρτηριακή πίεση . Αν κάποιος ασθενής είναι ευπαθής, ο Νο1 παράγοντας που θα τεθεί επί τάπητος από τον Διατροφολόγο είναι η ποσότητα πρόσληψης αλατιού. Το δεύτερο και το τρίτο γονίδιο ανιχνεύει τα επίπεδα των λιπιδίων για την καλή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια αντίστοιχα, συνεπώς ο στόχος καταπολέμησης γίνονται τα κορεσμένα λιπαρά.

Το 4ο και τελευταίο γονίδιο είναι αυτό που υποδεικνύει έντονη προδιάθεση καρδιαγγειακών νοσημάτων όπου η σημασία του Παθολόγου Διατροφολόγου είναι επιτακτική αφού εφ όρου ζωής πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής την απαιτούμενη ποσότητα βιταμινών ΧΧΧΧΧΧ είτε με συγκεκριμένη δίαιτα αλλά είτε και με συμπληρώματα που θα του υποδείξει.